WebP standaard samengevoegd tot kern voor WordPress 6.1

door 03 aug 2022Nieuws

WebP, een door Google ontwikkeld afbeeldingsformaat dat bedoeld is om de JPEG-, PNG- en GIF-bestandsindelingen te vervangen, wordt binnenkort standaard gegenereerd voor nieuwe JPEG-afbeeldingsuploads in WordPress en gebruikt voor website-inhoud. Het belangrijkste werk voor deze functie was toegewijd aan kern voor opname in de aankomende WordPress 6.1-release.

Het oorspronkelijke voorstel werd herzien na belangrijke kritische feedback . De meest opvallende veranderingen zijn onder meer het automatisch genereren van WebP-versies van alleen de kernafbeeldingsgroottes, het behouden van secundaire (WebP) subgroottes alleen als ze kleiner zijn dan het primaire MIME-type, en het alleen genereren van WebP-afbeeldingen voor afbeeldingsgroottes die bedoeld zijn voor gebruik in gebruikers- geconfronteerd met front-end inhoud.

Ondanks een reeks revisies en filters om WebP-uploads te controleren of uit te schakelen, bleef het voorstel controversieel. Bijdragers blijven problemen melden na het testen. Velen hebben nog steeds bedenkingen over de vraag of dit opt-in of standaard moet zijn.

“Bij het converteren van foto’s met een gemiddelde resolutie (ongeveer 1600px – 2500px aan de lange kant), zijn WebP-bestanden vaak groter dan het JPEG-equivalent”, merkte WordPress-ontwikkelaar Mark Howells-Mead op over het belangrijkste ticket voor WebP-werk. “(In mijn tests met mijn eigen fotografie, in ongeveer 60% van de gevallen.) Deze wijziging zou de ‘moderne afbeeldingsindeling’-test van Page Speed ​​Insights gelukkig maken, maar het standaard afdwingen van WebP op sites die veel fotografie gebruiken, zal vaak langere laadtijden van afbeeldingen veroorzaken.”

Sommige ontwikkelaars ondersteunen de wijziging, maar geven er de voorkeur aan dat deze standaard is uitgeschakeld wanneer deze voor het eerst wordt uitgerold, zodat het ecosysteem zich op de wijziging kan voorbereiden.

“Ik zie het zeker als een groot voordeel om Core-ondersteuning toe te voegen voor extra MIME-typen voor kleinere afbeeldingsbestanden”, zegt Matthias Reinholz . “Maar ik zie het toevoegen van conversie naar een specifiek ander bestandsformaat niet als voorkeursgedrag. Dit kan helpen om de marktpositie van WebP te optimaliseren, maar het zal ook een serieuze bedreiging vormen voor plugin-auteurs en bestaande grotere websites die geen aandacht besteden aan deze verandering.

“Daarom vraag ik me af waarom deze functionaliteit in dit stadium standaard moet worden geactiveerd. IMHO, het zou alleen opt-in moeten zijn. Bovendien zouden we idealiter al beginnen na te denken over het toevoegen van nog meer afbeeldingsformaten om door deze functie te worden ondersteund.”

De oprichter van NerdPress, Andrew Wilder, heeft een apart ticket gemaakt waarin hij contribuanten aanspoort om te overwegen de functie opt-in te maken, maar het ticket werd gesloten en het gesprek werd teruggeleid naar het hoofdticket om de discussie niet te versplinteren.

“Deze nieuwe functies opt-in maken in plaats van opt-out zou de beste manier zijn om voorzichtig te zijn met mogelijke gevolgen”, zei Wilder .

“Er zijn veel verzoeken geweest om opt-in te zijn (en sommigen vroegen om een ​​instelling op de Media-pagina, in plaats van alleen een filter voor ontwikkelaars). Tot nu toe is er geen open gesprek geweest over waarom daar geen rekening mee wordt gehouden.”

Het idee dat WebP standaard opt-in zou moeten zijn, werd summier afgewezen en het gesprek werd niet opnieuw bekeken voordat de wijzigingen werden doorgevoerd.

“De functie zal wijdverbreide voordelen hebben voor gebruikers door te kiezen voor kerngroottes (om te beginnen) – als het volledig opt-in zou zijn, zou het weinig impact hebben – of voordeel”, zei door Google gesponsorde Core Committer Adam Silverstein in reactie op tegenstanders.

In reactie op suggesties dat deze functie wordt geleverd met een gebruikersinterface om deze op de mediapagina in te schakelen, zei Silverstein: “We hebben zowel suggesties in chats als problemen besproken met gemengde reacties. Projectfilosofie wordt regelmatig genoemd als aansluitend bij de huidige aanpak.”

Het ticket blijft open in afwachting van patches voor een paar losse draadjes over de technische implementatie. Bijdragers bleven met extra zorgen komen.

Het Performance-team heeft een nieuwe blog waar mensen updates over hun huidige projecten en voorstellen kunnen volgen. Nu het belangrijkste WebP-werk is gepleegd, zullen de volgende stappen in toekomstige vergaderingen worden besproken met aantekeningen op het nieuwe Core Performance-blog.

Start een project NU